Ondertussen in Vleuten

Waarom is deze afbeelding ontstaan? Ten eerste om te oefenen met tekenen. Door veel te tekenen train je je creativiteitsspier. Ten tweede kan het heel goed werken om vele verschillende materialen te gaan proberen. Je krijgt hierdoor andere inzichten over het opbouwproces. Door gebruik te maken van mixed media veranderen de kleuren en kun je gebruik maken van lagen in je tekening. Ten derde zorgt het vele oefenen ervoor dat er een eigen stijl ontstaat in je werk. Een eigen stijl ontwikkelen en ontdekken wat jij mooi vind is heel belangrijk als illustrator of tekenaar. Dus blijf oefenen!

portret sonja in de vlindertuin

Opgaan in de natuur

Tegenwoordig is Nederland rijk aan diverse vlindertuinen waar je naar hartenlust kunt fotograferen. En de vakantie is een prima gelegenheid om dit te doen. Deze keer ging ik fotograferen in de vlindertuin in De Passiflorahoeve in Harskamp. Zoals je op de foto kunt zien kan ik helemaal opgaan in mijn omgeving.

tulpen in Goeree Overflakkee

Tulpenparadijs Goeree-Overflakkee

Voor de tulpen foto’s kun je prima terecht in april en mei. In deze periode staan de tulpen op zijn mooist. En dan is het een mooie kans om alle verschillende versies op de foto te zetten. Deze tulpen groeide op een bijzondere plek. De bollen zijn nog van vorig jaar. En het nieuwe ingezaaide grasveld kreeg hierdoor een bijzondere aanblik.

Nieuw project

Schetsfase is klaar, nu begint het leuke werk. Het inkleuren van de tekening. Ik denk dat het deze keer ecoline en markers worden. Of kies ik toch voor aquarelverf met oliepastels? Keuzes maken valt niet altijd mee.

Groothoeklens iPhone 11

Tijdens mijn meivakantie eens goed gekeken naar mijn nieuwe iPhone 11. Een betere camera met een groothoek functie. Op de heide en in de bossen van Weert zijn genoeg plekken om dit uit te proberen.